3 redenen waarom je echt moet kiezen voor muurisolatie

Geplaatst op

Een slimme woningeigenaar zorgt voor een goede update van zijn of haar woning. Muurisolatie vernieuwen is vaak een punt van overweging. Je woning wordt er behagelijker van en is direct meer waard. Waarom is dit belangrijk? De antwoorden op deze vraag lees je in deze blog, waarin we een aantal redenen onder elkaar zetten. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Geld besparen

Door een goede muurisolatie is het kinderlijk eenvoudig om geld te verdienen. Weet je dat een gezin minstens 600 euro op de stookkosten kan besparen met goede muurisolatie? Er gaat veel warmte verloren als de isolatie te oud is of niet aanwezig. Dit laatste is in oude woningen nog wel eens het geval. Je betaalt natuurlijk voor de muurisolatie, maar als je het uitrekent, ga je er echt financieel op vooruit.

Isolatie van binnenuit.

We zijn vaak trots op onze woning en willen natuurlijk dat het uiterlijk daarvan niet beschadigd raakt door de aanpassingen die nodig zijn voor de isolatie. Met muurisolatie is het mogelijk om van binnenuit te werken, dan zie je er aan de buitenkant niets van.

Methode

Muurisolatie kan op verschillende manieren gedaan worden, met schuimplaten gemaakt van polyurethaan of met kunststof parels die in de spouwmuur geblazen worden. Beide methodes worden van binnenuit in de woning aangebracht, zodat je er buiten niet van zult zien.

Lekker warm

Wanneer je huis goed geïsoleerd is, dan is het genieten geblazen. Je zit zoveel lekkerder in een woning waar in het niet tocht en de warmte in de winter in huis blijft. Omgekeerd is het in de zomer heerlijk om binnen te zitten, omdat de muurisolatie dan juist de warmte buitenhoudt. Dat scheelt je weer in stroom voor een eventueel aircosysteem.

Niet te duur

Een tip waar je ook geld mee kunt verdienen, is het aanvragen van subsidie voor je muurisolatie, want in sommige gevallen kun je deze aanvragen bij je gemeente of provincie. Dit is iets wat je eenvoudig op internet kunt uitzoeken. Gewoon even nakijken op de website van het specifieke overheidsorgaan waar je de subsidie wilt aanvragen.

Ecologisch

De laatste jaren horen we veel over ecologische problemen en hoe deze aan te pakken. Soms lijkt het alsof je zelf niet kunt doen aan de CO2 uitstoot, maar dat kan eigenlijk heel goed. Een van de manieren is zorgen dat je woning een goede isolatie heeft. Op deze manier hoef je minder energie te verbruikten om je woning te verwarmen of te koelen, dat is direct een reductie in de CO2. Muurisolatie is dus niet alleen geld besparen, maar ook het milieu sparen.

Conclusie

Het is een goede investering om voor muurisolatie te kiezen. Op deze manier bespaar je geld, zit je behagelijker in je huis en doe je ook iets goeds voor het milieu. Dat zijn drie overtuigende redenen waardoor je eigenlijk niet meer kunt wachten met het aanbrengen van muurisolatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden