3 stijlcombinaties voor een nieuwe keuken

Geplaatst op

Als je met zijn tweeën een nieuw interieur uitkiest, zal de keuken mogelijk ook nog even aan bod komen. Als jullie allebei dezelfde smaak hebben, dan is dat natuurlijk lekker eenvoudig! Houden jullie echter niet helemaal van dezelfde stijl, dan wordt het al wat lastiger? Hoe gaan jullie samen een goedkope keuken uitkiezen als jullie stijlen uit elkaar liggen? In deze blog zetten we een aantal tegengestelde stijlen naast elkaar en geven we je ideeën voor mogelijke stijlcombinaties.

Landelijk vs. Modern

Landelijke stijlen kenmerken zich doorgaans door veel natuurlijke materialen en kleuren, voornamelijk hout. Design is daarentegen vaak meer kunststof en strakke rechte hoeken. Dit lijkt in het begin een onmogelijke combinatie, maar er zijn manieren om de stijlen bij elkaar te brengen door bijvoorbeeld een houten kastdeuren en laden i.c.m. een zwart strak composiet aanrechtblad.

Klassiek vs. Industrieel

De klassieke stijl kenmerkt zich vaak door veel versieringen, ornamenten en decoraties. Een mooi voorbeeld van de klassieke stijl is de kroonluchter: een ode aan decoratie en complexiteit. Industrieel staat vooral bekend om zijn robuuste en basic elementen. Een van de manieren om dit in je keuken te verwerken, is door veel hout, het liefst onbewerkt, te combineren met metalen frames. De kastdeuren kunnen worden voorzien van sierlijke maar grof afgewerkte grepen.

Bohémien vs. Design

Bohémien is een stijl die vooral erg gericht is op het nemen van risico’s voor wat betreft kleuren, vormen en patronen. Er wordt minder gekeken naar het geheel en elk meubelstuk en ornament wordt op zich gekozen. Een Perzisch tapijt met een geborduurde kussens, kalkverf aan de muur etc. Om dit te combineren met een Designinterieur, waarbij er waarde wordt gehecht aan orde, eenvoud en gemak (gietvloeren, greeploze laden, hightech apparatuur) kun je keuzes maken zoals een gietvloer met een Perzisch tapijt of veel ornamenten zoals gietertjes, bloempotten etc. maar wel in lichte kleuren (wit, beige, etc.).

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden