5 kenmerken van een jaren ’50 interieur

Geplaatst op

De jaren ’50 hebben een heel kenmerkende stijl op het gebied van interieur. In deze blog benoemen we de 5 meest typerende onderdelen van een écht jaren vijftig interieur.

Kleuren

Het interieur van de jaren 50 kenmerkt zicht door erg veel kleur. Vooral pastelkleuren kwamen in deze tijd erg veel voor. Populair waren vooral de kleuren roze, mintgroen, turquoise, lichtgeel en -blauw. Daarnaast was het zogenaamde Scandinavisch pallet ook erg in. Dit zijn vooral kleuren zoals grijs, bruin en crème. Ten slotte hadden ze in de jaren 50 ook een moderne stijl, al was die anders dan tegenwoordig: rood, oranje, geel, lichtblauw, zwart en wit.

Meubels

De typische jaren 50 meubels zijn nog steeds erg in trek. Je kunt zelfs de zeer herkenbare diner banken nog steeds kopen! Het interieur bestond vaak uit futuristische vormen en materialen. Zo was men in de jaren 50 helemaal voorbereid op de space age! Denk hierbij aan keukenstoelen met vinyl en eettafels met poten van chroom.

Vloeren

De typische vloeren uit de jaren 50, waren veelal van linoleum. Dit werd in kleurrijke patronen aangeleverd. Vooral het schaakbordpatroon met zwart en wit was erg in! Naast de vloeren van linoleum, maakte men in de jaren vijftig ook veel gebruik van tapijt. Ook hardhouten vloeren waren nog erg populair.

Stoffen

De meest bekende soort stoffen die iedereen associeert met de jaren 50, kwam overal voor: patronen, stippen, bloemen en vooral boemerangs zag je vaak terug aan de muur als behang, voor het raam als gordijn of als tafellaken.

Decoratie

De jaren 50 waren, vooral in de Verenigde Staten van Amerika een periode van grote rijkdom. Men verdiende meer en had meer oog voor leuke en mooie decoratie. Vooral lampen waren erg populair. Ook maakte men veel gebruik van ronde en dynamische vormen. Ook atomische motiefjes zag je veel als glaswerk of aan de muur.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden