De sleutelloze slotenmaker

Geplaatst op

Facilitymanagement is 24 uur per dag en 7 dagen per week en veiligheid ook. Of de beveiliging nu om 15.00 uur of om 3.00 uur in het geding is, het is meestal de facilitair manager die de eerste oproep krijgt. Vaak krijgt de slotenmaker een tweede telefoontje. Vandaag de dag doen slotenmakers meer dan sleutels maken de moderne facilitair manager moet samenwerken met een slotenmaker die op de hoogte kan blijven van de huidige technologie.

Sloten maken met een magneetstrip

Werknemers van veel bedrijven dragen een kaart met een magneetstrip of de mogelijkheid van nabijheid. Na het vegen krijgt de deurlezer toegang tot de op de kaart opgeslagen digitale gegevens, controleert deze en vergelijkt deze met de gegevens die op een speciale computer zijn opgeslagen. Als het overeenkomt, wordt de deur ontgrendeld. Het sleutelwoord hier en het is geen woordspeling, is ontsloten. Dit kan een elektronische toegangscontrole zijn, maar het komt neer op het openen van een vergrendelde deur. Het verschil is het type slot. Een slotenmaker die wordt opgeroepen om een dergelijk kaartsysteem te installeren of te onderhouden, moet goed op de hoogte zijn van magnetische sloten, elektrische stakingen en elektrische sloten.

Met een code de deur openen

Keypads worden al geruime tijd gebruikt, maar verschillende hoog beveiligde gebouwen maken nu gebruik van een dubbel identificatiesysteem. De kaarthouder steekt de magneetstripkaart in, maar moet ook een pincode invoeren. Ook hier worden de gegevens met de centrale computer vergeleken. Toetsenbordvergrendelingen zijn niet mechanisch, maar werken op batterijen: de nieuwste batterijen zijn vrij energiezuinig en het is niet ongewoon dat deze batterijen het drie of vier jaar volhouden. Knipperlichten met laagvermogen geven aan wanneer het tijd is voor een nieuwe batterij. Sommige hebben een geluidssignaal, andere een knipperend lampje. Een vertraging bij het vervangen van de batterij kan leiden tot een bedrijfs brede blokkering. De slotenmaker den haag die de opdracht heeft gekregen om de situatie te verhelpen, is deskundig zijn op het gebied van het opslaan en vervangen van batterijen. Omdat keypads soms opnieuw geprogrammeerd moeten worden, moet de slotenmaker ook digitaal onderlegd zijn.

Brandwerende kluizen

Een kluisje mag alleen worden gekocht bij een gekwalificeerde slotenmaker die de kluis veilig weet te installeren om diefstal te voorkomen.  Het organiseren van een onderhoudsschema is een echte aanrader, omdat niets een bank of juwelierszaak tot een gierig einde kan brengen, zoals een kluis die niet open zal gaan. Een slotenmaker die in kluizen is getraind, moet weten hoe hij een versleten tuimelaar moet vervangen, een deur moet afstellen zodat deze niet sleept, of een vergeten combinatiecode moet ontcijferen. Indien gewenst kan hij ook het slot verwijderen en de kluis upgraden met een digitaal systeem dat gebruik maakt van een magneetstripkaart of een toegangskaart voor biometrische verificatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden