De voor- en nadelen van keramische terrastegels

Geplaatst op

Keramische tegels is misschien wel het beste materiaal om je achtertuin mee te bedekken. In deze blog lees je de voordelen en de nadelen van keramische terrastegels.

Waterbestendigheid

Geglazuurde keramische terrastegels hebben een harde beschermende toplaag die de tegels ongevoelig maakt voor water en de meeste vlekken, waardoor ze van nature bestand zijn tegen de verwoestingen van hoge luchtvochtigheid. Terwijl de meeste keramische vloertegels geglazuurd zijn, zijn er ook ongeglazuurde keramische tegels. Deze moeten worden afgedicht om hun oppervlak te beschermen tegen vloeistoffen en vlekken. En bij alle soorten tegels zijn de voegen tussen de tegels gevoelig voor vocht en vlekken en moeten ze regelmatig worden afgedicht ter bescherming.

Duurzaamheid

Keramische vloeren zijn extreem sterk en de tegels zijn moeilijk te kraken. Een kwaliteitsinstallatie kan honderden jaren meegaan als de vloer goed onderhouden wordt. Als een enkele tegel scheurt als gevolg van een ernstige impact, is het proces van het vervangen van een tegel relatief eenvoudig.

Eenvoudig onderhoud

Keramische vloeren zijn vrij gemakkelijk te onderhouden. Vuil, vlekken en vloeistoffen liggen allemaal op het oppervlak, zodat je ze gemakkelijk kunt wegvegen of dweilen. Regelmatig onderhoud bestaat uit vegen of stofzuigen met een zachte borstel om de vloer vrij te houden van vuil en los vuil. Als er toch vlekken ontstaan, kunt u de meeste zware reinigingsmiddelen gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beschadiging van het materiaal.

Ontwerp opties

Moderne productietechnieken stellen keramiekproducenten in staat om materialen te maken die op vele manieren kunnen worden bedrukt. Massieve tegels kunnen worden gemengd en gematched in patronen of geaccentueerd met aangepaste ontwerpen of motieven. Ze kunnen ook worden gedrukt om het uiterlijk van een aantal hardhoutsoorten en natuurstenen op een geloofwaardige manier te reproduceren. Tot slot kunnen de tegels zelf in driehoeken, rechthoeken en planken worden gesneden en gevormd.

Kosten

Keramische tegel is één van de meer betaalbare vloerbedekkingsmaterialen. Echter, als je overstapt op beter uitziende tegels en professionele installatie, kunnen tegelvloeren gemakkelijk evenveel kosten als hardhout of hoogwaardig tapijt. Het hangt allemaal af van de tegel en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Gewicht

Sommige keramische vloertegels kunnen vrij zwaar zijn, en alle tegels hebben een stijve, sterke ondergrond nodig om scheurvorming te voorkomen. Dit betekent dat tegels niet altijd geschikt zijn voor elke ondergrond of dat er eerst een onderlaag gelegd moet worden.

Gerelateerde berichten

Leuke ideeën voor je 2020 tuin

In de zomer willen we allemaal graag in een mooie tuin zitten. Maar wat doe je nou eigenlijk in een tuin om deze leuk te maken? Lees er alles over in...

Lees meer

4 tips voor een duurzame schutting

De wintermaanden zijn over het algemeen geen tijd dat je aan houten hekken denkt, tenzij er natuurlijk een oud hek omver wordt geblazen tijdens een...

Lees meer

Een nieuwe garage bouwen

Als je de luxe hebt om een garage te bouwen wil je dit uiteraard goed doen. Een garage biedt ruimte aan je voertuigen en je apparatuur. Veel mensen...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden