Een nieuwe garage bouwen

Geplaatst op

Als je de luxe hebt om een garage te bouwen wil je dit uiteraard goed doen. Een garage biedt ruimte aan je voertuigen en je apparatuur. Veel mensen stoppen weinig geld in de bouw van hun garage waardoor deze niet goed bij de rest van het huis past. Dit zorgt ervoor dat je huis visueel minder aantrekkelijk is. In deze blog geef ik een aantal ideeën om een garage te maken die speciaal is.

Vast of los?

De meeste huizen hebben een garage die vast zit aan het huis. Dit heeft een aantal voordelen, vooral in koud of nat weer. Het nadeel is echter dat je gebonden bent aan de vorm (en de stijl) van je huis. Als je van plan bent om te gaan verhuizen is het raadzaam om de voor- en nadelen van een losse garage op te sommen en hier serieus over na te denken.

De deur

Om de mooie uitstraling van je huis te behouden kun je ervoor kiezen om de garagedeur 45 graden van het huis af te draaien, zodat het aangezicht van je huis mooi blijft. De kans is groot dat dit ook de waarde van je huis vergroot.

De extra ruimte

Als je een garage aan je huis vast maakt is het zonde om de ruimte erboven niet te gebruiken, zeker als deze aan je huis vast zit. Je kunt hier leefbare ruimte van maken: denk aan een extra slaapkamer, woonkamer of dat kantoor dat je altijd al wilde. Je hebt uiteraard ook een trap nodig om naar boven te komen. Plaats deze tegenover de muur waar je alle spullen bewaard, zodat je een balans creëert in de inrichting.

Maak de garage praktisch

Zodra je de muren, de garagevloer en het plafond gereed hebt kun je de garage gaan inrichten. Bedenk goed wat het doel is van de garage. Ga je hem gebruiken om te klussen? Dan is een werkbank erg handig. Voor de fitnessliefhebbers kun je de garage ook inrichten met apparaten.

Gerelateerde berichten

Leuke ideeën voor je 2020 tuin

In de zomer willen we allemaal graag in een mooie tuin zitten. Maar wat doe je nou eigenlijk in een tuin om deze leuk te maken? Lees er alles over in...

Lees meer

De voor- en nadelen van keramische terrastegels

Keramische tegels is misschien wel het beste materiaal om je achtertuin mee te bedekken. In deze blog lees je de voordelen en de nadelen van...

Lees meer

4 tips voor een duurzame schutting

De wintermaanden zijn over het algemeen geen tijd dat je aan houten hekken denkt, tenzij er natuurlijk een oud hek omver wordt geblazen tijdens een...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden