Geschikte vloeren voor vloerverwarming

Geplaatst op

Vloerverwarming wordt steeds vaker gebruikt als warmtegever in woningen. De keuze voor vloerverarming hangt echter ook af van jouw wens voor een bepaalde vloersoort. Niet alle soorten vloeren kunnen zomaar worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming. In dit blog lichten we toe welke vloeren juist wél geschikt zijn.

De gietvloer (van cement of polyurethaan)

De gietvloer is zeer egaal waardoor de warmte van de vloerverwarming goed wordt verdeeld over de gehele woning. Een gietvloer is dan ook zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de PU gietvloer en de cementgebonden gietvloer. Maar let op… een epoxy gietvloer is minder geschikt voor vloerverwarming. De laatstgenoemde wordt dan ook meestal gebruikt voor andere doeleinden zoals magazijnen, garages of technische ruimtes.

Betonvloeren (van natuursteen)

Vloeren gemaakt van beton en natuursteen hebben over het algemeen een lagere warmteweerstand. Dat betekent dat de warmte goed doorgelaten wordt door het beton en de warmte gelijkmatig wordt verwarmd. Een betonvloer is daarom ook zeer geschikt voor vloerverwarming.

Visgraat tegels en keramisch parket

Ook keramische tegels en keramisch parket hebben een lage warmteweerstand, waardoor de warmte van je gietvloer goed wordt doorgegeven. Er moet wel rekening worden gehouden met het toepassen van tegelvloeren die in wildverband zijn gelegd, zoals visgraat tegels. Bij dergelijke alternatieve vormen dient er een uitzetvoeg. Door een verwarmingssysteem onder de vloer gaat een vloer leven. Door de temperatuurverschillen kunnen de tegels uitzetten of juist krimpen. De uitzetvoegen zorgen ervoor dat de beweging door het ‘leven’ van tegels zoveel mogelijk worden beperkt.

Er zijn dus genoeg soorten vloeren die zeer geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarmingen. Let hierbij altijd op dat je de juiste variant kiest. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld niet geschikt, terwijl de PU gietvloer en cementgebonden vloeren dit wel zijn. Laat je hierbij altijd adviseren door een specialist.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden