Handboek voor het onderhouden van je matras

Geplaatst op

Het onderhouden van je matras zorgt ervoor dat je langer op een hygiënisch matras kunt slapen. Er zijn een aantal simpele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat jij altijd op een schoon en degelijk matras kunt slapen.

Kies een matras met voldoende stevigheid

Een matras dient voldoende stevigheid te hebben om lang te kunnen genieten van een goed matras. Een matras met te weinig stevigheid bij je lichaamslengte zorgt ervoor dat je teveel doorzakt. Over het algemeen geldt dat je bij een lichaamslengte van meer dan 85 kg al voor een stevig matras moet kiezen, zeker als je bij voorkeur op je buik slaapt. Kies dus voor een bijpassende boxspring of een bedframe met het juiste aantal lattenbodems voor een zo lang mogelijke levensduur van je matras.

Gebruik matrasbeschermers tegen vochtschade

Ook matrassen kunnen aangetast worden door vochtschade. Als er teveel vocht lekt op het schuim, dan kan de samenstelling en vorm veranderen. Hierdoor verlaagt u het slaapcomfort van uw matras. Zorg er dus voor dat u een vochtbestendige beschermer op uw matras plaatst. Deze zijn vaak wasbaar en kosten maar ongeveer twee tientjes. Het helpt uw matras na verloop van tijd schoon en gezond te houden. Kijk voor een matras gemaakt van ademende materialen.

Verschoon je matras vaak genoeg

Het reinigen van je matras helpt de vorming van stof en allergenen verminderen. Het regelmatig stofzuigen van de matras met behulp van een normale stofzuiger is een eenvoudige manier om een matras te reinigen.

In sommige gevallen is de tijk van een matras ook wasbaar. Volg in dit geval altijd de wasvoorschriften op die op het label van de tijk staan. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan altijd warm water met een mild schoonmaakmiddel bij ernstige vlekken.

Draai het matras zo nu en dan om

Matras slaapvlakken bestaan uit verschillende soorten schuim en vezels, die gevoelig zijn voor normale slijtage en lichaamsdruk na verloop van tijd. Je kunt deze slijtage gelijktrekken door zo nu en dan het matras om te draaien bij het vervangen van je beddengoed. Hierdoor slijten beide kanten slechts geleidelijk aan.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden