Houten kozijnen nog steeds het mooist

Geplaatst op

Vóór glasvezel en vinyl was er hout. En het is niet alleen nostalgie die hout populair heeft gehouden als raammateriaal. Het is duurzaam, energiezuinig en veelzijdig. Veel huiseigenaren zouden zeggen dat dit het best uitziende materiaal voor ramen is.

Kijkend naar de prachtige houten raamprojecten aan de grachten van Amsterdam, is het gemakkelijk te zien waarom. Deze verschillende houten vensterontwerpen laten zien wat houten ramen kunnen doen.

Mengen in het natuurlijke kleurenschema.

De huiseigenaren wilden een stijl en kleur die de klassieke uitstraling van hun bakstenen huis complementeerden. Aangepaste houten ramen en roosters werden geschilderd in overeenstemming met de mortel en pasten mooi in het natuurlijke kleurenpalet van het huis.

Match de pracht van de omgeving

In Amsterdam kun je eenvoudig voor wit gaan maar hoe mooi is het om bij een grachtenpand de kleur groen te gebruiken. Groen past perfect bij het vele glas en lood wat te vinden is in Amsterdamse woningen.

Maak een indrukwekkende eerste indruk.

Van de houten deur tot het grote bovenraam, de voordeur van een grachtenpand is een statement. Vaste houten ramen en zijlichten geven karakter zonder de natuurlijke schoonheid van de steen te verstoren. De raamontwerpen en roosters passen bij andere ramen aan de voorkant van het huis, waardoor het huis nog aantrekkelijker wordt.

Nieuwbouw

Ook in nieuwbouw woningen worden door het hele huis houten ramen gebruikt. Dit doordat het toch de old school look behoudt wat veel mensen erg mooi vinden. Om deze ook goed te beschermen zijn er tegenwoordig tal van opties. Zo kun je de kozijnen eenvoudig laten inspuiten zodat ze jaren lang niet geverfd hoeven te worden. Echter als je kiest voor houten kozijnen weet je dat je er vroeg of laat iets aan moet laten doen.

Houten boogvormig ontwerp

Veel Amsterdamse huizen zijn perfect voor een boogvormig ontwerp. Dit werd vroeger ook al vaak gebruikt en kan tegenwoordig door Anton Vermeulen zeer goed gerenoveerd worden wat een prachtig resultaat geeft. Ook kunnen zij zorgen voor gloednieuwe houten ramen en kozijnen op maat.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden