Inrichting voor een klein kantoor

Geplaatst op

Houd je van je kantoor, maar wou je dat het groter was? Begin je klein tot je bedrijf uiteindelijke groeit? Je kunt de kamer naar wens inrichtingen met jouw creatieve design. Het begint met bureaus voor de computers.

De ruimte

Het gaat niet om het formaat, maar om het ontwerp. Hoewel we allemaal graag grote kantoren hebben (met uitzicht op het strand), is dat niet realistisch. Maar dat betekent niet dat je in een schoenendoos moet werken. Je meubilair neemt veel ruimte in beslag in je kantoor. Door slim te zijn met je keuze aan bureaus, stoelen en tafels, kunt je de ruimte ‘uitbreiden’.

Naarmate de kantoren krimpen, praten steeds meer mensen over minimalisme. Het verminderen van rommel en het vinden van opslagalternatieven voor kleine ruimtes vereist een vleugje creativiteit. Maar het kan.

Je moet goed naar je ruimte kijken en weten welke onderdelen je moet gebruiken en weglaten. De beste manier om dit te doen is om je organisatiestructuur te herzien. Hoeveel medewerkers heb je? Zijn ze fulltime of parttime? Komen er vaak klanten of gasten binnen? Kan je vergaderruimte dienen als pauzeruimte of keuken?

De waarden van je bedrijf

Het gaat niet alleen om je businessmodel, maar ook om de manier waarop je je bedrijf runt. Is het een samenwerkingsomgeving of een meer traditionele manier van werken? Zorg ervoor dat de waarden van je bedrijf worden weerspiegeld. Zelfs als je klanten je kantoor niet zien, moet het nog steeds de werkethiek weerspiegelen.

Koop meubels op basis van de beschikbare ruimte. Vul het kantoor met heldere verlichting. Veel mensen beperken de verlichting tot een minimum wanneer de beschikbare ruimte een probleem is. Je moet de kleine ruimte leven geven, wat bereikt kan worden door verschillende tinten te gebruiken. Houd de bureaus overzichtelijk, met alleen de essentiële voorwerpen erop. Omarm verticale opbergruimte voor een minimalistisch uiterlijk. Multifunctionele rekken en compacte computertafels zijn ook een goed idee.

Gebruik de kleine ruimte in je voordeel

Kleine ruimtes hoeven niet slecht te zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een meer ontspannen sfeer teams kan helpen om beter na te denken. Als je niet de luxe hebt om je bureau te verplaatsen om creatief denken te stimuleren, zijn er andere manieren om dit te doen. Voeg een schilderij toe aan de muur, stop een zitzak in die vrije hoek of moedig het personeel aan om ’s ochtends buiten koffie te drinken, in de zomer op dat prachtige stukje groen gras.

Je kantoorruimte opnieuw inrichten

Neem de tijd om de juiste meubels voor je bedrijf te kopen. Als er al iets is, is het een goede les om minimaal te werken. Verstopte werkplekken leiden niet tot productieve medewerkers. Maak een lijst van alle dingen die je nodig hebt op kantoor en bedenk wat de reden hiervoor is Je zult verbaasd zijn hoe weinig je elke dag dingen gebruikt.

Nieuw kantoormeubelen kopen? Kijk dan eens op de website van Desko.nl.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden