Inzicht in de belangrijkste voors en tegens van gietvloeren

Geplaatst op

Misschien heb je misschien gedacht over het hebben van een gietvloer, voor huishoudelijke of commerciële doeleinden, maar zijn ze een goede keuze voor je woning? Laten we eens kijken naar een aantal van de voordelen van een gietvloer om je te helpen beslissen of dit type vloer perfect past bij je behoeften, of niet.

Betaalbaarheid

Een van de grootste voordelen van een gietvloer is de prijs, aangezien deze per vierkante meter vaak lager kan zijn in vergelijking met andere opties. Dit komt omdat epoxyvloeren kunnen worden geïnstalleerd over andere vloermaterialen, zoals beton.

Weerstand

Gietvloeren zijn zeer goed bestand tegen de meeste onzuiverheden, dat geldt ook voor zaken als olie, bleekmiddel, benzine en meer. Gietvloeren zijn niet alleen zeer goed bestand tegen chemicaliën, maar ook tegen water en hitte. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen ziektekiemen en bacteriën, waardoor ze aanzienlijk gemakkelijk te saneren zijn, daarom worden ze gebruikt in klinieken en ziekenhuizen.

Duurzaamheid

Je kunt er zeker van zijn dat een gietvloer langer meegaat dan andere vloeren. Als je een betonnen vloer moet repareren, dan kunt je net zo goed overwegen om een gietvloer te gebruiken voor dergelijke doeleinden, je zult verrast zijn door de resultaten. Indien correct geïnstalleerd, kunt je verwachten dat je vloer jarenlang meegaat, zonder te barsten of te verkleuren, mits je een laag aan laat brengen die dit laatste tegengaat.

Epoxy of kunststof is een geweldig materiaal, omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, unieke patronen of ontwerpen. Veel succes met het realiseren van je nieuwe vloer. Deze zal zeker de basis bieden aan een modern interieur. Woonstijlen die op dit moment heel erg populair zijn en passen bij de gietvloer zijn: de industriële, Scandinavische en minimalistische designstijlen. Deze zijn stuk voor stuk erg eenvoudig en juist daarom past de gietvloer erg mooi bij deze stijlen.  

Gerelateerde berichten

Houten of tapijten treden op mijn trap?

Hoewel het kiezen van materialen voor de vloer van je huis vrij eenvoudig kan zijn, kan een trap iets moeilijker zijn. Gebruik je dezelfde vloer als...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden