Is een gietvloer veilig?

Geplaatst op

In deze blog nemen we met je door of de kunststof gietvloer veilig is voor mens en natuur? Lees snel verder om te ontdekken hoe het in elkaar zit. Blijf ons blogs volgen, want dan ben je altijd op de hoogte van de laatste tips. 

Hoe veilig is de gietvloer? 

Er zijn talloze gietvloeren in de omloop, dan gaat het steeds om variaties in kleuren en tekening. Maar de basis van de vloer is steeds hetzelfde, namelijk kunststof. Nu denk je misschien dat deze heel erg slecht is voor het milieu. Maar uit onderzoeken blijkt dat de vloer prima her te gebruiken is. Helaas is dit type vloer nog niet 100% te recyclen, dit komt omdat het uitharden van de kunststof een onomkeerbaar proces is. Wel is het mogelijk om de vloer te ‘versnipperen’ en deze als vulmateriaal te gebruiken. 

Er is berekend dat er maar een klein beetje kunststof van de gietvloeren in Europa in de wateren terecht komt. Dit komt waarschijnlijk door het gereedschap dat afgewassen wordt na het realiseren van de vloer, maar deze hoeveelheid is volgens de experts verwaarloosbaar. 

Veilig op lange termijn

Tijdens het uitharden vinden er chemische processen plaats, die daarna, wanneer mensen hem jaren achter elkaar gebruiken (gaat wel langer dan 20 jaar mee), is dit niet meer het geval. Waardoor volwassenen, kinderen en dieren geen gevaar lopen. Door de slijtvastheid komt het niet voor dat de vloer afbrokkelt, waardoor kinderen en dieren geen gevaar lopen (zij willen brokstukken van vloeren nog wel eens in de mond doen. 

Extra: design

Andere redenen om voor de gietvloer te kiezen, is de inzetbaarheid van de vloer als het gaat om design van je woning. Door de vele kleuren en tekeningen die een gietvloer kan hebben (praktisch alle) is het een vloer die in vele ontwerpen de basis kan vormen van een schitterend interieur. 

Laat je informeren door een expert op dit gebied, dan ben je altijd op de hoogte. Blijf onze blogs volgen: we blijven je inspireren! 

Gerelateerde berichten

Houten of tapijten treden op mijn trap?

Hoewel het kiezen van materialen voor de vloer van je huis vrij eenvoudig kan zijn, kan een trap iets moeilijker zijn. Gebruik je dezelfde vloer als...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden