tips om je interieur landelijk in te richten

Geplaatst op

Een landelijk interieur wordt niet vaak geassocieerd met modern design. Echter is het goed mogelijk om met de juiste mix van meubels, materialen en kleuren een stijlvol maar ook landelijk interieur te creëren. Een landelijk interieur draait om rust en eenvoud. Voeg hier eigentijds design aan toe en je hebt een prachtige combinatie van landelijk en modern design.

Oorsprong van de trend

De landelijke woontrend wordt vooral veroorzaakt doordat mensen in drukke steden ook verlangen naar het gevoel van vrede en gezelligheid. De economische crisis heeft ook bijgedragen aan het bestaan ​​van deze trend. Tijdens de crisis moesten de meeste gezinnen aandacht besteden aan de kleintjes en hadden ze geen budget om dure nieuwe items te kopen. Dit is helemaal niet nodig voor een landelijk ontwerp, aangezien er veel gebruik wordt gemaakt van tweedehands artikelen.

Gebruik van kleur

Bovendien is het gebruik van natuurlijke kleuren typerend voor een nationaal ontwerp en vormt dit de basis. In een landelijke omgeving wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren: wit, gebroken wit, lichtgrijs en beige. Als er meer kleur aan het interieur wordt toegevoegd, wordt er vaak voor pasteltinten gekozen. Naast de landelijke kleuren worden houten vloeren vaak gebruikt in landelijke omgevingen. Dit type vloer creëert onmiddellijk een bepaalde rustieke toon. Hout wordt vaak gekozen als vloer, maar vormen ook vaak de basis voor verschillende meubels zoals tafels, stoelen en kasten.

Sfeerindruk

Zodra je je op het huis wilt concentreren, is het belangrijk om een ​​goed idee te hebben van hoe je dat precies wilt doen. Zorg voor een duidelijk beeld van de sfeer die u bij u thuis wilt creëren. U kunt dit doen door moodboards te maken. Op een moodboard maak je een collage van de meubels en accessoires die je bij je thuis wilt plaatsen. Een moodboard geeft je een duidelijk beeld van de atmosfeer. creativiteit Meubilair dat u vaak in een landelijk interieur ziet, zijn witgekalkte kasten of tafels. Je creëert geen landelijk interieur door bepaalde regels te volgen. Het is vooral belangrijk om je eigen creativiteit de vrije loop te laten. Ben je benieuwd naar de kasten die we aanbieden? Bekijk onze landelijke kasten of dressoir kasten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden