Veiligheid voor meubelmakers

Geplaatst op

Als meubelmaker verwerk je ruwe materialen tot de mooiste meubels. Dit is een vakkundig beroep wat alleen is weggelegd voor echte specialisten. Extra reden voor ons om wat veiligheidstips te geven voor meubelmakers. We willen namelijk dat jullie zo lang en goed mogelijk jullie werk blijven beoefenen. En door je te houden aan een paar tips, vergroot je jouw veiligheid aanzienlijk. 

Veiligheidstips voor meubelmakers

Meubels maken is een behoorlijk fysieke klus. Dit maakt het extra risicovol wanneer je niet let op je veiligheid. Om zo veilig mogelijk meubels te maken, adviseren we om je te houden aan deze tips:

  • Let constant op je houding, veel meubelmakers krijgen op gegeven moment rugklachten
  • Draag een luchtmasker wanneer je werkt met giftige stoffen
  • Was je handen goed nadat je hebt gewerkt met giftige stoffen
  • Draag een veiligheidsbril wanneer je werkt met verf
  • Lees de veiligheidsbijsluiters van apparaten, voordat je ze gebruikt

Een veilige werkomgeving

Het is ook belangrijk om een veilige werkomgeving te creëren. Een onveilige werkomgeving kan namelijk leiden tot langdurige en ernstige klachten. We adviseren om je werkomgeving aan te passen aan de hand van deze tips:

  • Zorg voor een goede ventilatie
  • Verstel je werkbank op de juiste hoogte
  • Leg een vloer die stroef is en makkelijk schoongemaakt kan worden
  • Maak gebruik van siliconen matten op je werkbank

Veiligheid voor je werknemers

Wanneer je een bedrijf runt dat meubels maakt, dan wil je dat je werknemers zo veilig mogelijk werken. Dit voorkomt ongelukken en dus ziekteverzuim. Richt daarom een veilige werkomgeving in en zorg ervoor dat je werknemers de veiligheidsregels kennen en aanhouden. We adviseren om je werknemers op te geven voor een VCA cursus. Zo minimaliseer je de kans op ongelukken op de werkvloer. 

VCA cursus

Je leert tijdens een VCA cursus alles wat je moet weten om op een veilige manier meubels te maken. Wanneer je de cursus afrondt ontvang je een certificaat, wat voor 10 jaar geldig is. Dit certificaat toont aan dat je op een veilige manier werkt. Wat goed over komt op klanten en begeleiders van leerling-meubelmakers. Een VCA-cursus kost je tussen de € 200,- en € 250,-.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

5 tips om je boekenkast te decoreren

Ken je het gezegde: “een huis zonder boeken is een lichaam zonder ziel”? Wij vinden een boekenkast voor je boekencollectie dan ook onmisbaar om...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden