Wat is een waterontharder precies?

Geplaatst op

Zoals we allemaal weten is water een extreem belangrijke basisbehoefte voor de mens. Daarom wil je er vaak ook voor zorgen dat dit water van de beste kwaliteit is en zo veilig mogelijk. In heel veel water zit kalk, dit zorgt vaak voor droge huid, kalkaanslag en nog meer nadelige effecten. Met een waterontkalker heb je deze problemen niet. In dit blog vertellen wij je waarom een waterontkalker een goede aanschaf is.

De voordelen wat een waterontkalker

Je apparaten gaan langer mee, omdat je het kalk uit het water haalt. Er ontstaat dus geen kalkaanslag die je apparaten beïnvloedt. 

Daarnaast hoef je in principe nooit meer kalkaanslag te verwijderen in je douche, wasbak of wc. Aangezien de kalk uit het water wordt gehaald, bij een goede waterontkalker wordt zelfs 100% van de kalk weggehaald.

De waterontkalker heeft onder andere ook geen onderhoud nodig, deze gaan 15-20 jaar zonder enkele problemen mee. Dus installeer er een en kijk er bijna nooit meer terug naar om.

Je hebt verder ook geen wasverzachter meer nodig en je kan minder wasmiddel gebruiken omdat het water veel schoner is en beter wast.

Over het algemeen dus een kleine investering die enorm veel voordelen en besparingen met zich mee brengt. Een echte quality of life upgrade!

Verschillende waterontharders

Er zijn verschillende types van waterontharders, in dit blog hebben we gefocust op de standaard waterontharder. Wij willen nog 1 soort waterontharder benoemen. De waterontharder-magneet is de budget optie van de waterontharders en werkt op een iets andere manier.

Het werkt met een magneet waardoor de kalkdeeltjes niet de kans krijgen om te hechten. Dit is dus ook een optie als je eerst de ontkalker wilt proberen, want een goede waterontharder kan soms wel een beetje prijzig worden.

In conclusie brengt de waterontharder een heleboel voordelen met zich mee en is in principe een kleine investering. Geef het een kans en geniet er zelf van!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden