Wat is het verschil tussen vintage en retro meubels?

Geplaatst op

Als het aankomt op het kiezen van die perfecte stijl van meubilair voor uw huis, komt het allemaal neer op persoonlijke smaak. Er zijn een aantal verschillende stijlen om uit te kiezen en er zijn geen regels als het gaat om wat je wel of niet moet gebruiken in een ruimte. Een van de populairste stijlen zijn de retro en vintage stijl. Retro-meubelen, zoals retro verlichting, geven een kamer een echt uniek karakter, omdat het stukken zijn die je tegenwoordig niet meer gewend bent te zien. Het kan een gebruikt of nieuw item zijn en kan zelfs tekenen van slijtage vertonen.

De verschillen tussen retro en vintage stijl meubels

Ook al denken veel mensen dat retro en vintage hetzelfde betekent – en zien de meubels er vaak hetzelfde uit, het is belangrijk om op te merken dat er een paar kleine verschillen zijn. Het grote verschil is dat vintage meubels in principe tweedehands zijn; hun ouderwetse look vertelt het verhaal van hun vorige eigenaars. Retro meubels daarentegen zijn nieuw, maar zijn zo ontworpen dat ze er oud uitzien. Soms worden er zelfs met opzet scheuren en kleurverschillen gemaakt.

Retro of vintage meubels gebruiken

Het eerste ding om op te merken is dat retro meubels veelzijdig zijn en gebruikt kunnen worden in elk huis. Het hele huis kan een retro of vintage uitstraling hebben, of al bestaande ruimtes kunnen vintage elementen toegevoegd worden. Het hangt allemaal af van je smaak en het budget waar je je aan moet houden. Als je net begint met het proces, dan wil je misschien investeren in een paar grote meubels, zoals retro-meubilair, om de toon in de kamer te zetten. Je kunt dan vanaf daar werken als je tijd en budget het toelaten. Als je meer dan één kamer probeert te herinrichten, gebruik dan het hoofdkleurenpalet dat je al als anker hebt gekozen. Elke kamer kan binnen dat kleurenpalet blijven door het toevoegen van decor, meubels en andere stukken die de kleuren van het palet bevatten.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden