Welk type matras heb ik nodig?

Geplaatst op

Het type matras dat een persoon nodig heeft, hangt af van zijn persoonlijke voorkeur. Met zoveel variaties van matrastypen is dit vaak de moeilijkste keuze om te maken. Geen nood, hieronder hebben we de meest voorkomende matrastypes opgesplitst om je onderzoek en selectie een beetje makkelijker te maken.

Geheugenschuim

Net zoals het klinkt, bestaan deze matrassen alleen uit traagschuim. Geheugenschuimmatrassen staan bekend om hun grote ondersteuning, drukontlasting en lichaamscontouren. Historisch gezien heeft traagschuim een slechte reputatie als “slapend heet”. Veel nieuwere, meer geavanceerde geheugenschuimen zijn echter ontworpen met superieure verkoelende eigenschappen, waardoor een veel koeler matras ontstaat dan traditionele geheugenschuimen. Het beste voor slapers die willen:  Slapers die een goede knuffel, lichaamsvorming, contouren, drukontlasting en ondersteuning willen. Er is een breed spectrum aan schuim dat als “traagschuim” wordt geclassificeerd en niet alle geheugenschuimen zijn gelijk. Een goede optie voor slapers die een meer uitgesproken knuffel willen dan veel hybride of latex matrassen bieden.

Latex

Deze matrassen zijn uitsluitend gemaakt van latexschuim en staan bekend om hun verkoelende eigenschappen en comfort. Latex staat bekend om zijn grote reactievermogen, comfort, bounce en koeling. Het beste voor slapers die willen:  Slapers die een goede bounce, koeling en reactievermogen willen. Bovendien goed voor dwarsliggers die schuim willen hebben, maar zich niet willen laten leiden door de uitgesproken knuffel en de contouren die vaak bij traagschuimmatrassen worden geleverd.

Spiraalmatras

Een van de populairste en meest gebruikte matrastypes. Spiraalmatrassen (ook wel binnenveringmatrassen genoemd) hebben één of meer lagen veerrollen (meestal staal) die de ondersteuning en het comfort bieden. Naarmate de technologie voortschrijdt, veranderen het aantal, de soorten en de lagen van de coils. Een groter aantal spoelen betekent meestal meer comfort en ondersteuning. Het beste voor:  Dwarsliggers die een meer traditioneel coil/veergevoel willen, goede bounce, koeling en sterke randondersteuning.

Kussenmatrassen

Kussenmatrassen die in een reeks categorieën vallen (spiraal, latex, geheugen, hybride, enz.), zijn voorzien van een laagje zacht materiaal dat in de hoes is gevuld of genaaid. Dit werkt om extra comfort en kussen voor de slaper toe te voegen. Het beste voor slapers die de voorkeur geven:  Slapers die de voorkeur geven aan een zachter en comfortabeler kussen. Als je geniet van een wolkachtige ondersteuning en comfort bieden de meeste kussenovertrekken het beste slaapoppervlak voor jou.

Hybriden

Gemaakt van een combinatie van latex, geheugen, polyurethaanschuim, polyurethaanschuim, spoelen en/of andere materialen, zijn deze matrassen meestal ontworpen om bepaalde voordelen te maximaliseren en tegelijkertijd bepaalde nadelen te minimaliseren. Bijvoorbeeld, een latex + memory foam hybride is in staat om grote bounce, koeling en responsiviteit te leveren via de latex, maar ook een grote drukontlasting en ondersteuning van het memory foam. Het beste voor:  Slapers die het beste van alle werelden willen. Geweldige bounce, ondersteuning, comfort en koeling. Een goede allround optie die een zeer goede keuze is voor de meeste slapers.

Verstelbaar

Zoals de naam al doet vermoeden, bieden deze bedden de mogelijkheid om de slaappositie van de matras te veranderen, meestal door de voeten op te tillen en de rug te neigen. Sommige van deze bedden hebben zelfs de mogelijkheid om te trillen, te verwarmen en/of de slaper te masseren. Beste voor:  Slapers die specifieke behoeften hebben die hen in staat stellen om te profiteren van een verstelbare basis. Deze behoeften komen meestal voort uit bepaalde medische aandoeningen, oudere dwarsliggers, snurkers, chronische pijn in de onderrug, en andere scenario’s.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden