Welke soorten isolatie heb ik nodig?

Geplaatst op

Er bestaan verschillende soorten isolatie. In de meeste nieuwe woningen zijn alle woningen al geïsoleerd bij oplevering. Bij woningen die eerder dan 1985 zijn gebouwd is het verstandig om zeker even te kijken of het niet handig is om je woning te isoleren. Ook bij nieuwbouwwoning kan het zomaar zo zijn dat de muren, vloeren of daken nog niet goed genoeg zijn geïsoleerd waardoor je woning alsnog warmte verliest. Lees onze blog over de verschillende soorten isolatie.

Veel warmte en geld besparen met een dakisolatie?

In heel veel woningen zit al een degelijke dakisolatie, deze zijn meestal niet goed genoeg geïsoleerd waardoor de woning vaak warmte verliest. Met een goede dakisolatie kan je zomaar een paar honderd euro per jaar besparen. Als de kamers verwarmd zijn, kan je in een gemiddelde woning bijna 900 euro besparen op jaarbasis. Omdat je woning bijna geen warmte verliest en je dus ook niet meer hoeft te stoken, is het ook goed voor het milieu en klimaat.

Voordelen om je spouwmuren te isoleren

Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Spouwmuurisolatie kent meerdere voordelen: je belast het milieu er minder mee en het kan enorm schelen op je jaarlijkse energierekening. Maar er zijn ook een heleboel andere voordelen waar veel mensen niet meteen over nadenken. Het is uiteraard een investering voor je woningwaarde en om het geïnvesteerde bedrag na een aantal jaar terug te verdienen. Daarnaast worden vocht en schimmel voorkomen en de isolatie zorgt voor minder geluidoverlast. Al met al genoeg punten en voordelen voor het isoleren van je muren.

Last van koude voeten in de woonkamer?

Als het koud begint te worden zet je de verwarming automatisch aan. De kamers warmen op, maar alleen de vloer voelt vaak ijskoud aan. Omdat de warmte stijgt, heeft het niet echt nut om de verwarming nog hoger te zetten. Waarschijnlijk heb je hetzelfde gevoel thuis en is het dus toch tijd om te kijken naar een vloerisolatie. Een vloerisolatie houdt namelijk de temperatuur gelijkmatig in je huis. Met een vloerisolatie heb je dus geen last meer van koude voeten als de rest van de kamers opgewarmd zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden