Welke type zonnescherm moet ik kiezen?

Geplaatst op

Met de hete zomerdagen is het ideaal om een zonnescherm voor je ramen te hebben, waarmee je schaduw creëert op je terras en/of tuin en daarnaast de temperatuur in huis verlaagd. Er zijn grofweg 3 verschillende soorten zonweringen waar je uit kunt kiezen: knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen. Maar welk type zonnescherm past het beste bij je woning? In dit blog vertellen we je alles over de drie verschillende zonneschermen en welke voordelen deze zonneschermen hebben.

Knikarmschermen

Knikarmschermen, vaak ook terrasschermen genoemd zijn het type zonweringen waarbij het scherm vrijwel horizontaal af te stellen is. Het doek wordt hierbij op spanning gehouden door de 2 knikarmen, die zich aan de zijkanten van het scherm bevindt. Het voordeel van dit type zonwering is dat deze niet voor ruimteverlies zorgt, aangezien het doek horizontaal uit wordt geklapt. Verder heb je de keuze om het doek volledig uit te spannen – waardoor het volledige terras schaduw krijgt – of gedeeltelijk uitspannen, waardoor de zon alleen uit je woning wordt gehouden

Uitvalschermen

Een uitvalscherm wordt vaak toegepast bij kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld in de stad. Het doek van een uitvalscherm valt, in tegenstelling tot het doek van een knikarmscherm, verticaler naar beneden, waardoor deze minder ruimte inneemt. Uitvalschermen worden vaak toegepast op hoger gelegen verdiepingen vanwege de invalshoek van de zon. Een ander verschil met een knikarmscherm is dat de armen van het scherm aan de muur bevestigd zijn.

Markiezen

Een markies is een type zonnescherm dat een woning een klassieke en authentieke uitstraling geeft, en daarnaast ook effectief de zon uit de woning weert. Markiezen herken je aan de gesloten zijkanten en de bolle vorm. Een markies buigt namelijk in een boog naar beneden tot een hoek van 90 graden wordt gecreëerd. Handig aan markiezen is dat deze ook de zon weert wanneer deze gedraaid is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden