Welke verschillende soorten bedden zijn er?

Geplaatst op

Je bed neemt een prominente plaats in je kamer en er wordt veel nagedacht over de grootte, de locatie en het soort bed dat ik je kamer komt te staan. Omdat het een belangrijk onderdeel van je huis is vereist het wat meer dan het kopen van bijvoorbeeld een nachtkastje. Er zijn veel verschillende soorten bedden om uit te kiezen. Het belangrijkste is dat je het type bed koopt dat het meest comfortabel is.

Een bed waarbij je geen bruikbare ruimte verliest

Een hoogslaper is vooral voor kinderen vaak een leuke toevoeging aan de kinderkamer. Zo kunnen de kinderen onder het bed nog spelen of studeren waardoor er geen ruimte verloren gaat.

Van één naar twee bedden

Een uitschuifbed is een goede oplossing om ruimte te besparen. Een bed op wieltjes meestal in twee delen. Het eerste deel is kleiner dan het tweepersoonsbed en kan onder het bovenste bed worden geplaatst. Als u het matras verwijderd kan het onderste deel van het bed worden gebruikt voor opslag.

Waan je in de zevende hemel

een hemelbed wordt vaak gebruikt in hotels. Het bed is decoratief aantrekkelijk en er zijn palen op de vier hoeken. Een mooi laken of zeeg is gedrapeerd over de bovenste ruimte tussen de palen. Deze bedden zijn geschikt in grote kamers met een kingsize bed. Het ziet er aantrekkelijk uit en de stof kan aan de zijkant worden vastgemaakt als deze niet nodig is.

Een bed van nu

Het platformbed is tegenwoordig erg populair. Het matras wordt geplaatst op een verhoogd platform dat is gemaakt met houten latten. Het platform dient alleen als basis voor het matras. Dit elimineert de noodzaak van een boxspring of een tweede matras om ondersteuning te bieden. Platformbedden zijn modern van stijl en verkrijgbaar in effen kleurcontrasten.

Van bank naar bed

In een klein appartement is het vinden van een geschikt bed een grote opgave. Zo wil je niet in een klein bed liggen maar ook niet dat het bed het hele appartement inneemt. Je kunt dan kiezen voor een slaapbank waarbij je overdag een heerlijke bank hebt die je in de avond zeer gemakkelijk ombouwt tot een groot bed.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden