Wonen in een studio: praktische tips

Geplaatst op

Wellicht woon jij op dit moment in zo’n gezellige, knusse en overzichtelijke studio. Veel studenten kiezen voor zo’n woonruimte omdat deze betaalbaar is of omdat ze geen behoefte hebben aan samenwonen met onbekenden. In grote steden als Amsterdam en Rotterdam hebben veel startende werkers een studiootje. Soms kan een eenkamerruimte ietwat benauwend zijn, vooral als je veel thuis bent. In deze blog lees je een aantal tips om je studio een ruimtelijk gevoel te geven.

Overbodige spullen

Om te leven in een studio moet je soms concessies doen. Dit betekent dat je overbodige spullen die je nooit gebruikt het beste kunt weggooien of weggeven. Ik begrijp dat het lastig kan zijn om dat ene paar laarzen waar je zo graag naar kijkt maar nooit gebruikt weg te gooien, maar je voelt je veel beter als je meer ruimte hebt om in te leven. Het verkopen van je overbodige spullen kan bovendien een extra centje opleveren, wat ook nooit vervelend is. Zodra je van je overbodige spullen af bent kun je gaan bedenken wat je met de ruimte gaat doen!

Licht, licht, licht!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: licht! Bij studio’s kan het lastig zijn om ze groter te laten lijken, omdat de fysieke eigenschappen dit onmogelijk maken. Door gebruik te maken van je ramen kun je alle mooie kanten van je kamer accentueren. Kies gordijnen die licht van kleur zijn, zoals wit of pastelkleuren. Zet een spiegel in je kamer neer zodat er meer licht gereflecteerd wordt. Ook het toevoegen van opvallende kleuren kan helpen je kamer groter te laten lijken. Denk aan lichtgroene plantjes of felgekleurde plantenbakken.

Hou je meubels simpel

Last but not least: de meubels. Een studio komt het beste tot zijn recht wanneer deze is ingericht met minimalistische meubels. Je hoeft niet per sé naar IKEA te gaan om je interieur te verzamen, alhoewel het zeker geen slechte keuze is. Een andere optie zijn uitklapbare meubels, zoals bedkasten en opklapbedden. Met dit soort meubels tover je de studio in een handomdraai om van een woonkamer naar een slaapkamer.

Veel plezier met het inrichten van je studio. Het kan een uitdagende bezigheid zijn, maar deze tips helpen jou hopelijk een stukje verder.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden