4 tips om je huis sfeervol te verlichten

Geplaatst op

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Verlichting is een van de gebieden van woninginrichting die het meest over het hoofd wordt gezien. Natuurlijk, mensen zien verlichting als een must-have, maar meer als een must-have omdat we niet in het donker kunnen leven. Lichten zijn veel meer een statement geworden in huis, maar hoe vind je de beste combinatie van lichtbronnen? Want als je verlichting op elk niveau werkt – letterlijk – en vorm en functie in balans brengt, dan kan je kamer volledig worden getransformeerd.

1. Dimmers en lichtsturingssystemen

Dimmers en lichtsturingssystemen zijn geweldige manieren om al je lichtbronnen samen te laten werken. Dimmers zijn eenvoudiger en goedkoper te installeren. Overdag wilt je misschien dat je kamer levendig en helder aanvoelt, zodat je de plafondverlichting in je woonkamer voluit kunt laten branden, maar een wand- of tafellamp is een beetje gedimd. s Avonds kunt je het zachtere lamplicht aanzetten, zodat het nog steeds de kamer verlicht, maar op een rustiger manier dan eerder op de dag. Een dimmer kan dat allemaal voor je doen. Verlichtingssturingen doen hetzelfde, maar je moet dan wel programmeren welke verlichting je wilt aanzetten, op welk tijdstip en met welke intensiteit. Zo heb je elke dag een kant-en-klare sfeer voor je klaarliggen, elke dag, fijn afgesteld voor elk moment.

2. Verlichting op verschillende hoogtes

Verlichting is een goede manier om textuur te creëren in een ruimte. Als je woonkamerverlichting ontwerp zou stoppen bij plafondlampen of wandlampen, zou het vlak aanvoelen. Zelfs als je woonkamer aan de kleinere kant is, moet je ten minste drie verschillende lichtbronnen inschakelen zodat er op elk niveau verlichting is. Begin vanaf je plafond door inbouwspots of kroonluchters te overwegen, werk je weg naar beneden tot net boven ooghoogte met wandlampen en dan naar tafellampen, LED-strookverlichting langs boekenkastplanken, vloerlampen en kaarsen.

3. Kies een middenstuk

Een ander idee voor de verlichting van de woonkamer is om naar je schema te kijken en een showstopper te kiezen. je wilt niet dat al je lichtbronnen om aandacht strijden. Denk aan je verlichting naast de rest van je woonkamer in plaats van in een isolement, want je hebt waarschijnlijk een meubelstuk in het midden (eventueel de bank of poef) en een accessoirezijde (misschien een tapijt of spiegel boven de open haard). Als je ook meerdere lampen hebt, wordt de kamer te ingewikkeld. Het doel is om binnen te komen en je oog onmiddellijk naar één ding te laten trekken en dan gemakkelijk door de kamer te bewegen naar één of twee andere belangrijke punten van belang. Dus kies je verlichting verstandig – het zal veel aandacht krijgen.

4. Verlicht donkere hoeken in de woonkamer

Donkere hoeken in de woonkamer klinken meestal als een slechte zaak – maar niet altijd. In een woonkamer kan een donkere hoek het perfecte excuus zijn om een gezellige leeshoek te creëren. Zoek een fauteuil die bij je schema past en denk dan na over een staande lamp die je net achter de lamp kunt plaatsen, of over een lamp met een voet die ontworpen is om eronder te plooien zodat de kap recht boven je stoel zit en je boek in de spotlights staat. Wie zegt dat lampen geen taakverlichting kunnen zijn? En als je geen boek in je hand hebt, kunt je het gebruiken om je prachtige fauteuil in de kijker te zetten, zodat hij nog meer aandacht krijgt.[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden