5 tips om je boekenkast te decoreren

Geplaatst op

Ken je het gezegde: “een huis zonder boeken is een lichaam zonder ziel”? Wij vinden een boekenkast voor je boekencollectie dan ook onmisbaar om je interieur persoonlijk en uniek te maken. We houden ervan als kasten een prominente plek in huis hebben, bijvoorbeeld als de boekenkast centraal in de woonkamer staat. Daarom vind je in dit artikel 5 decoratietips om een boekenkast te creëren die een afspiegeling is van de persoonlijkheid van je huis en je leven.

1.      Boeken stapelen

Voor een unieke look van je boekenkast kun je de boeken zowel verticaal als horizontaal stapelen. Hiermee geef je de kast net een andere uitstraling, waardoor je het interieur nog persoonlijker maakt.

2.      Meer dan boeken

Leg ook andere voorwerpen in de kast om de uitstraling aantrekkelijk te maken. Overweeg bijvoorbeeld om een verzameling in de kast neer te leggen die betrekking heeft op een specifiek thema. Hierbij kun je denken aan een klassiek thema met beelden en kandelaren of een sport thema met rackets en bekers.

3.      Verlichting

Gebruik verlichting om details in je boekenkast extra te benadrukken. Als het donker is zorgen de lampen bovendien ook voor sfeerverlichting. Een boekenkast op maat laten maken met verlichting is natuurlijk ook mogelijk. Laat bijvoorbeeld stijlvolle spots in je kast plaatsen of kies voor ledlampen onder elke plank. Verlichting in je kast is bovendien ook heel functioneel.

4.      In lagen werken

Stapel boeken zowel horizontaal als verticaal en werk in lagen door er voorwerpen bovenop te leggen. Kleinere voorwerpen plaats je eenvoudig voor of naast de boeken om de planken op te vullen.

5.      Kunst

De planken in de kast kun je ook gebruiken om kunst aan op te hangen. Daarnaast zijn kunstwerken ook als legelement te gebruiken of als achtergrond voor de boeken voor een avontuurlijk ontwerp. Vooral bij witte boekenkasten zal je merken dat de combinatie van boeken en kunst beter oogt, omdat de ruimte optimaal wordt benut. Alle spullen zijn zo overzichtelijk door de hele kast te plaatsen.

Trends van 2019

Het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het bedekken van muren met behang met veel kleuren of patronen zijn een van de trends van dit jaar. Vooral de kleurencombinatie groen en blauw die overlopen in zwart is een populaire keuze. De zakelijke interieurs met veel grijstinten zijn op de weg terug. Gebruik deze tips en trends om je boekenkast helemaal aan de ontwikkelingen van dit jaar te laten voldoen.

Gerelateerde berichten

5 Redenen waarom je een slaapbank nodig hebt

Een slaapbank is zonder twijfel een van de grootste uitvindingen in de moderne inrichting en zeker een veelvoorkomende verschijning in huizen van...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden