Tapijten

Vloerkleed kopen?

Een tapijt of vloerkleed doet veel voor het interieur, misschien zelfs meer dan je in eerste instantie bedenkt. Als er een vloerkleed in de woonkamer wordt neergelegd, dan zul je zien dat direct alle meubels in de omgeving van het tapijt bij elkaar betrokken wordt. Zonder tapijt lijkt de woonkamer ingericht met een clubje meubelen die bij elkaar verzameld en neergezet zijn. Maar niet alleen in de woonkamer, ook in andere delen van het interieur zijn vloerkleden en tapijten echte sfeermakers. Bekijk alle vloerkleden van Interieurvannu in het overzicht hieronder, bestel het gewenste tapijt eenvoudig online en wij zorgen voor de gratis levering van het vloerkleed.

34 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
34 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Schuiven met vloerkleden

Vaak wordt er gekozen voor een groot, rechthoekig vloerkleed in de woonkamer welke gelijk aan de bank wordt neergelegd met in het midden de salontafel. Door juist voor een vloerkleed in een andere vorm te kiezen of het tapijt op een andere manier neer te leggen, ontstaat er direct een andere uitstraling in huis. Een eenvoudige én goedkope manier om een kleine restyling door te voeren in huis. Leg het tapijt bijvoorbeeld haaks aan het bankstel, om de woonkamer breder te laten ogen. Of kies voor een rond tapijt waardoor de woonkamer veel knusser en speelser lijkt. Een andere manier om een speels accent te benadrukken is door verschillende kleden te combineren. Leg bijvoorbeeld een klein rond vloerkleed deels over het huidige, rechthoekige tapijt en zet hier een mooie stoel op. Op deze manier krijgt de stoel een eigen ‘eilandje’, maar wordt deze toch betrokken bij de overige meubels in de woonkamer.

Hoogpolig tapijt of laagpolig tapijt

Naast de verschillende vormen zijn er ook verschillende soorten vloerkleden. Denk aan de ruime keuze aan kleuren en prints, maar ook aan het materiaal van het tapijt. Hoogpolige tapijten zorgen direct voor een warm effect in huis, letterlijk en figuurlijk. Deze vloerkleden houden je voeten lekker warm als je op de bank zit en er ontstaat een gezellige, huiselijke sfeer in huis. Laagpolige tapijten zijn dunner en verkrijgbaar in heel veel prints en/of kleuren. Het voordeel van de lage polen bij deze vloerkleden is dat het eenvoudiger schoon te houden is, de stofzuiger zuigt eenvoudig alle kruimels en vuil eraf. Bij hoogpolige vloerkleden kan vuil eenvoudiger tussen de polen bijven hangen, waardoor het stofzuigen vaak iets meer werk vraagt.

Vloerkleed onder de eettafel

Vooral in de woonkamer, slaapkamer en in de hal worden vloerkleden neergelegd, maar ook in de eethoek wordt er steeds vaker gekozen voor een tapijt. Het vloerkleed wordt onder de eettafel neergelegd om extra sfeer te creëren in deze ruimte. Wil je een vloerkleed onder de eettafel neerleggen? Meet de ruimte dan goed op en reken minimaal 60 centimeter extra voor de breedte van de eettafel. Op deze manier is het nog mogelijk om goed met je eetkamerstoel naar achter te schuiven, zonder het kleed te verlaten.

Tapijten. Vloerkleed kopen? Een tapijt of vloerkleed doet veel voor het interieur, misschien zelfs meer dan je in eerste instantie bedenkt. Als er een vloerkleed in de woonkamer wordt neergelegd, dan zul je zien dat direct alle meubels in de omgeving van het tapijt bij elkaar betrokken wordt. Zonder tapijt lijkt de woonkamer ingericht met een clubje meubelen die bij elkaar verzameld en neergezet zijn. Maar niet alleen in de woonkamer, ook in andere delen van het interieur zijn vloerkleden en tapijten echte sfeermakers. Bekijk alle vloerkleden van Interieurvannu in het overzicht hieronder, bestel het gewenste tapijt eenvoudig online en wij zorgen voor de gratis levering van het vloerkleed.

Vanaf: € 59,00