Tips voor het veilig verhuizen van je spullen

Geplaatst op

Zeven tips om ervoor te zorgen dat je waardevolle spullen in goede staat uit hun dozen komen. Liever je verhuizing uitbesteden? Via de website swdevriesverhuizingen.nl (een verhuisbedrijf in amsterdam) kun je eenvoudig een offerte aanvragen voor een professionele verhuizing.

Tip 1: Gebruik de juiste maat dozen

Stop zware voorwerpen, zoals boeken, in kleine dozen; lichte voorwerpen, zoals linnengoed en kussens, in grotere dozen.Grote dozen vol met zware voorwerpen zijn een veel voorkomende klacht van professionele verhuizers. Ze maken het werk niet alleen moeilijker, maar hebben ook een betere kans om te breken.

Tip 2: Zet zwaardere voorwerpen op de bodem van de dozen, lichtere voorwerpen op de bovenkant

En als je de truck zelf laadt, pak dan eerst zwaardere dozen in, naar de voorkant van de truck toe, voor het evenwicht.

Tip 3: Laat geen lege ruimtes in de dozen achter

Vul gaten in met kleding, handdoeken of pakpapier. Verhuizers verplaatsen vaak geen dozen die losjes verpakt of uit balans zijn.

Tip 4: Label elke doos met de ruimte waarvoor hij bestemd is en een beschrijving van de inhoud

Dit helpt je en je verhuizers om te weten waar elke doos thuishoort op je nieuwe plaats. Het nummeren van elke doos en het bijhouden van een inventarislijst in een klein notitieboekje is een goede manier om bij te houden wat je hebt ingepakt en om er zeker van te zijn dat je alles nog steeds bij je hebt als je uitpakt.

Tip 5: Tape dozen goed

Gebruik een paar stukjes tape om de onder- en bovennaden af te sluiten en gebruik dan een van de technieken van de verhuizers om een paar wikkels te maken rond de boven- en onderrand van de doos, waar de spanning geconcentreerd is.

Tip 6: Als je dure kunst verplaatst, vraag je verhuizer dan naar speciale kratten

Wikkel olieverfschilderijen nooit in gewoon papier; het blijft plakken. Voor foto’s die achter glas zijn ingelijst, maak een kruis met afplaktape over het glas om het te versterken en bij elkaar te houden als het versplintert. Wikkel de foto’s vervolgens in papier of bubbeltjesfolie en plaats ze in een kaderdoos, met een stuk karton tussen elk ingelijst stuk ter bescherming.

Tip 7: Bundel breekbare stukken

Terwijl je je vaatwerk inpakt, legt je om elk vaatwerk pakpapier en wikkelt je vervolgens bundels van vijf of zes stuks samen met meer papier. Pak de borden op hun zijkant in, nooit plat. En gebruik veel gebundeld papier als vulling boven en onder. Bekers en schalen kunnen in elkaar worden geplaatst, met papier ertussen, en drie of vier in een bundel worden verpakt. Verpak ze allemaal in dozen met schalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden