5 dingen die je ramen je vertellen

Geplaatst op

Ramen zorgen niet alleen voor licht, ventilatie en zicht op de buitenwereld. Als je goed naar ze kijkt laten ze je ook weten dat er iets mis is met je huis. Hier zijn vijf dingen die je ramen je proberen te vertellen.

Je huis is te vochtig

Als er zich condens vormt aan de binnenzijde van het raam, met name in de hoeken of aan de onderkant, duidt dit op een hoge luchtvochtigheid in huis. Condens komt hier het meest voor als het buiten vriest. Om waterschade te voorkomen, dient je het raam gedurende 15 minuten op een kiertje open te zetten om de ventilatie te verbeteren. Vermijd dit probleem in de toekomst door een luchtontvochtiger aan te zetten, de ventilatoren van de keuken en de badkamer in te schakelen en de droger richting het raam te blazen.

De verbinding tussen het raam en de raamdorpel is open

Als zich tussen de glasbladen condens vormt, betekent dit dat het dubbele of driedubbele venster een verbroken afdichting heeft. Vocht is door het lek naar binnen gekomen en heeft de ruiten doen beslaan. Bij een verbroken verbinding moet je het raamdorpel zo snel mogelijk laten repareren om vochtschade aan het raam te voorkomen.

Het houten frame is aan het zwellen

Is jouw houten raam moeilijk te openen en te sluiten? Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een hoge luchtvochtigheid. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout gaat opzwellen. Een oplossing is het schuren van het hout, waardoor je het houten frame kan blijven gebruiken.

Het venster moet worden gereinigd

Wanneer een vleugelraam moeilijk te openen en te sluiten is, betekent dit waarschijnlijk dat de bewegende delen geolied of vervangen moeten worden. Een schuifraam kan blijven steken door stofophoping. Dit is eenvoudig te verhelpen door het raam met een borstel te stofzuigen. Klam weer kan er ook voor zorgen dat andere soorten ramen blijven plakken. Veeg het schoon met een vochtige doek om het raam weer soepel te laten werken.

Je hebt lekkage

Uw eerste gedachte zou kunnen zijn dat het raam niet goed sluit, als er water tijdens een regenbui door het venster komt. Dit zou het probleem kunnen zijn als er water in de rails komt, maar als het lek zich boven in de ruit bevindt heb je waarschijnlijk last van een lekkage in het dak. Dit kan leiden tot schimmels en andere vervelende problemen in huis.

Gerelateerde berichten

De voordelen van Glasfolie

Glasfolie is een zelfklevende polyesterfolie die op glasoppervlakken wordt aangebracht. Het wordt gebruikt als een “retrofit” toepassing...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden