De voordelen van Glasfolie

Geplaatst op

Glasfolie is een zelfklevende polyesterfolie die op glasoppervlakken wordt aangebracht. Het wordt gebruikt als een “retrofit” toepassing voor bestaand glas om de zonregulering, veiligheid en uitstraling te verbeteren.

Glas is ontworpen om te fungeren als een barrière tegen externe elementen (d.w.z. wind, regen en sneeuw) terwijl het een natuurlijk zicht op de buitenwereld biedt. Wanneer zonne-energie of zonlicht, bestaande uit warmte, licht en UV-stralen, een onbehandeld raam raakt, wordt bijna 90% van de energie via het glas overgedragen, wat geweldig is voor planten, maar andere toepassingen kan beperken.

Wanneer daarentegen eenmaal de zonwerende raamfolie op glas is aangebracht, kan ongeveer 80% van de zonne-energie worden geblokkeerd; ideaal voor een vrijstaande serre of buitenklaslokaal. De speciale kleurstoffen, metalen of nanotechnologie in de folie fungeren als een zonne-energiebarrière, door een percentage van de energie die door het glas stroomt te absorberen of te reflecteren.

De mate van absorptie en reflectie is afhankelijk van de constructie van de folie. Gekleurde folies bevatten geen metaal en worden als niet-reflecterend beschouwd omdat ze zonne-energie absorberen. Ze zijn niet zo effectief in het beheersen van zonnewarmte en licht omdat ze geen reflectie van de zon geven. Aan de andere kant zorgen gemetalliseerde of nanofolies voor zowel zonneabsorptie als reflectievermogen. Ze zorgen voor een veel betere zonregulering, omdat hun constructie-eigenschappen zowel de warmte als het licht door het glasoppervlak heen sturen.

Wat kan een raamfolie voor jou doen?

Verminder de warmte: de huidige raamfolie kan tot 82% zonne-energieafstoting bieden ten opzichte van onbehandeld glas.

  • Verminder het verbleken: Raamfolie kan tot 99% van de UV-stralen blokkeren en tegelijkertijd de warmte aanzienlijk verminderen. Het verminderen van deze twee hoofdoorzaken van het verbleken helpt om je meubels te beschermen.
  • Zorg voor bescherming van de huid: Door vrijwel alle UV-stralen te stoppen, biedt raamfolie een effectieve “zonnebrandcrème” voor je huid tegen de schadelijke effecten van de zon.
  • Snijd vervelende schitteringen weg: Net als een zonnebril doet raamfolie uitstekend werk bij het snijden van schittering, met name op IT-schermen.
  • Bespaar energie: Zonnefolies kunnen het gebruik van airconditioning/verwarming aanzienlijk verminderen.

Gerelateerde berichten

5 dingen die je ramen je vertellen

Ramen zorgen niet alleen voor licht, ventilatie en zicht op de buitenwereld. Als je goed naar ze kijkt laten ze je ook weten dat er iets mis is met...

Lees meer

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden