Je ideale zomerwoning: genieten in het warme seizoen

Geplaatst op

Wanneer de vakantie aangebroken is en de zomer echt in Europa heerst, is het tijd om de vakantiewoning waar eens te bezoeken. Vroeger kon het nog heet worden in de vakantiewoning, maar daar kun je dus zelf heel veel aan doen. We nemen in deze blog even wat tips met je door. Dat gaat echt helpen om de temperatuur naar beneden te krijgen. Check de tips!

Eenvoudige tips

Om de temperatuur in je zomerwoning lekker laag te houden als het buiten heet is, kun je de volgende tips toepassen:

  • Schaf een airconditioning
  • Dubbele beglazing
  • Houd de deur en ramen dicht wanneer het heet is
  • Zorg voor een goede muurisolatie

Laten we ze even stap voor stap doornemen.

Schaf een airconditioning

Doe jezelf een plezier en schaf voordat je volgende vakantie begint een airco aan. Waarom een airconditioning kopen een goed idee is? Het is in een warm land, zoals Frankrijk, Spanje, Italië of zelfs in ons eigen wisselvallige land een goed idee. Je kunt de hitte van het mediterraanse klimaat beter trotseren met een airco waarmee het binnen behaaglijk is. Maar kost dat veel energie en is het genoeg zo’n systeem aan te schaffen? Er zijn nog wat dingen die je in de gaten kunt houden.

Dubbele beglazing

Alleen een airconditioning kopen is niet genoeg, je wilt ook dat de warmte buiten blijft en de koele lucht binnen. Maar hoe pak je dat aan? We raden je aan om te kiezen voor dubbele beglazing, of zelfs driedubbele. Op deze manier blijven warme en koud lucht waar ze horen, verlaten of betreden ze de woning niet via het raam.

Houd de deur en ramen dicht wanneer het heet is

Een tip om het binnen koel te houden, is de ramen en duren gesloten te houden. Dit lijkt even makkelijk als lastig toe te passen, want hoe kom je dan je woning in? Natuurlijk kun je wel naar binnenlopen, maar doe dan heel snel de deur achter je dicht. Nog beter is het om een hal te hebben waar het vaak al koeler is dan buiten. Dit is dan een soort overgangsgebied. Op deze manier stroomt de warmte niet direct naar binnen. Een gordijn voor de deur kan de warmte tegenhouden bij binnenkomst in de hal.

Zorg voor een goede muurisolatie

Niet elke woning heeft een goede muurisolatie. Sommige woningen zijn al redelijk oud en hebben geen moderne isolatie. Het loont enorm om de isolatie op orde te maken, want je bespaart gewoon bijzonder veel op de energiekosten.

Conclusie

Een airconditioning is een goede manier om het binnenklimaat van je vakantiewoning aangenaam te maken. Toch zijn er meer zaken nodig om je dit optimaal te kunnen doen. De beglazing, de deuren en de muurisolatie spelen een belangrijke rol. Laat je informeren door een airco-expert wat de mogelijkheden zijn.

Meer lezen?

Op onze site lees je hoe je meer veiligheid in de kinderkamer brengt. Ken jij de 5 redenen waarom je een slaapbank nodig hebt? Ontdek het op onze informatieve site!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden