Veiligheid in huis: maak de kinderkamer veilig

Geplaatst op

De kinderkamer wordt vaak opgeluisterd met de leukste thema’s en mooiste meubels, maar er kan toch in veel gevallen nog het een en ander verbeterd worden aan de veiligheid. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je de kamer van je kind veiliger kunt maken. Lees snel verder en ontdek ze allemaal.

Er zijn een aantal punten die je mee kunt nemen in de veiligheidscheck van je kinderkamer:

  • Speelmatten
  • Stopcontacten
  • Kachel
  • Non-toxic
  • Ventileer goed
  • Scherpe hoeken
  • Rookalarm

We nemen ze hieronder stap voor stap met je door.

Speelmatten

Kinderen houden van ravotten, soms ook op hun kamer. Het kan er dan wild aan toegaan. Je kunt ze een leren rustiger te spelen, maar dat helpt niet altijd…. Om te voorkomen dat kinderen zich bezeren tijdens het spel, bijvoorbeeld door een val, kun je speelmatten neerleggen. Deze zitten en liggen ook lekker zacht en zijn goed schoon te maken. Dat zijn dus grote voordelen.

Stopcontacten

Kinderen zijn gefascineerd door stopcontacten en willen er soms dingen in steken. Dat is gevaarlijk en moet voorkomen worden. Dat kan heel gemakkelijk met afdekplaatjes. Zo kun je wel gebruik maken van de elektriciteitsvoorziening, maar heeft je kind geen kans er iets in te stoppen.

Kachel

De kachel of verwarming is fijn in de winter, maar kan ook behoorlijk heet worden. Zorg dat je kinderen zich er niet aan branden, maak er een omkasting omheen. Zo heb je wel de warmte, maar kunnen je kinderen het warme oppervlak niet aanraken.

Non-toxic

Wat je ook aan meubilair of verf in de kinderkamer zet, zorg dat het non-toxic is. Op deze manier voorkom je gezondheidsproblemen.

Ventileer goed

Wanneer de kinder- of babykamer niet klaar is, raden we je aan om eerst 24 uur flink te ventileren. Zo kan de verflucht uit de kamer en dat is een stuk gezonder voor je kind.

Scherpe hoeken

Elimineer scherpe hoeken in de kinderkamer. Bijvoorbeeld door speciale hoekbeschermers.

Rookalarm

Je hoopt erop het nooit nodig te hebben, maar met een rookalarm zit je save. Wanneer er toch brand uitbreekt wordt je snel gewekt en kun je je kind in veiligheid brengen. We raden je aan om rookmelders in alle vertrekken van je woning te hangen.

Conclusie

Er is veel mogelijk om de kinderkamer veiliger te maken. We zijn vooral fan van de speelmatten en de hoekbeschermers, die laatste zijn overigens ook heel handig voor volwassenen die zich niet zelden stoten aan de hoeken van het bed.

Meer weten?

Op onze site lees je waarom je een slaapbank nodig hebt en geven we je tips om je boekenkast te decoreren. Check onze blogs en doe er je voordeel mee. Veel plezier!

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website waar je tal van interessante blogs kunt lezen. Doe er dus zeker je voordeel mee als je inspiratie zoekt!

Contactgegevens

Via info @ interieurvannu.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden